Perintöverotus on muuttunut – uusia mahdollisuuksia perintöverosuunnitteluun

Perintö- ja lahjaverotus on muuttunut 1.1.2008 alkaen. Perintö- ja lahjaverotus on eriytetty toisistaan eikä veroasteikot ole enää yhtenäisiä.

Verovapaan lahjan yläraja on 4.000 euroa. Perintöverotuksessa perintöveroa maksetaan vasta yli 20.000 euron suuruisesta perinnöstä. Leski maksaa perintöveroa vasta yli 80.000 euron suuruisesta perinnöstä ja alaikäinen perinnönsaaja yli 60.000 euron suuruisesta perinnöstä. Esimerkiksi lapsenlapsille tehdyillä testamenteilla voidaan hyödyntää melko runsaasti noussutta ylärajaa tehokkaasti. Sen sijaan perinnöstä luopuminen siten, että alaikäinen tulee perilliseksi, ei sen sijaan oikeuta em. vähennykseen.

Hallintaoikeustestamentin suosio verosuunnittelukeinona kasvanee yhä. Sen avulla perintö- ja lahjaveron määrää voidaan säädellä runsaastikin erityisesti esimerkiksi niin, että hallintaoikeus (sis. yleensä tuotto-oikeuden) ohjataan lapsille heidän eliniäksi ja omistusoikeus lapsenlapsille. Myös oikein valittu säästöhenkivakuutus voi tuottaa merkittäviä verosäästöjä.

Pelkällä oikein laaditulla testamentilla voidaan saavuttaa merkittäviä verosäästöjä.


Warning: Undefined variable $categories_list in /var/www/fs1/3/mnafi/public_html/wp-content/themes/pulkamo2019/inc/template-tags.php on line 63

PALAA ARKISTOON