Huoneistotietojärjestelmä käyttöön 1.1.2019, mikä muuttui?

Taloyhtiöitä koskeva huoneistotietojärjestelmä on otettu käyttöön 1.1.2019 alkaen.

Uudet taloyhtiö on nyt perustettava sähköisesti eikä uusissa taloyhtiöissä tilata enää lainkaan paperisia osakekirjoja. Ennen 1.1.2019 perustettujen taloyhtiöiden on siirrettävä osaketiedot huoneistotietojärjestelmään 19.5.2019 ja 31.12.2022 välisenä aikana. Kun taloyhtiö on siirtynyt tietonsa huoneistotietojärjestelmään, taloyhtiön ei tarvitse enää ylläpitää osakeluetteloa. Mm. isännöitsijät saavat tiedot suoraan järjestelmästä.

Huoneistotietojärjestelmästä löytyvät jatkossa mm. osakkeiden omistus- ja panttaustiedot. Järjelmän käyttöönoton on tarkoitus helpottaa mm. asuntokauppaa, sillä järjestelmän piiriin kuuluvan taloyhtiön osakkeiden panttaminen esimerkiksi asuntolainan vakuudeksi ei edellytä enää konkreettisen osakekirjan luovuttamista pankin haltuun.

Toimistollamme on erinomaiset IT-valmiudet ja avustamme mm. pienempiä perustajaurakoitsijoita taloyhtiöiden sähköisessä perustamisessa kustannustehokkaasti.


Warning: Undefined variable $categories_list in /var/www/fs1/3/mnafi/public_html/wp-content/themes/pulkamo2019/inc/template-tags.php on line 63

PALAA ARKISTOON