TILAA AVIOEHTOSOPIMUS

Avioehtosopimuksella vaikutetaan siihen, miten aviopuolisoiden omaisuus jaetaan avioliiton päättyessä joko avioeroon tai puolison kuolemaan. Tilaa ammattitaitoisesti laadittu avioehtosopimus alla olevalla lomakkeella.

Mikä on avio-oikeus?

Avioliiton solmiminen muodosta puolisoiden välille aviovarallisuussuhteen. Avioliiton aikana kumpikin puolisoista omistaa edelleen yksin sen omaisuuden, jonka omisti ennen avioliiton solmimista. Myös se omaisuus, jonka puoliso on saanut – millä tavalla tahansa – on avioliiton aikanakin yksin hänen omaisuuttaan.

Aviopuolisoilla on toistensa omaisuuteen avio-oikeus. Se tarkoittaa sitä, että avioliiton päättyessä suoritettavassa osituksessa puolisoiden omaisuus jaetaan pääsääntöisesti puolisoiden kesken tasan. Tämä tapahtuu yksinkertaistaen siten, että kummankin puolison varoista vähennetään velat, netto-omaisuudet lasketaan yhteen ja jaetaan kahtia.

Avioehtosopimuksen merkitys

Aviopuolisot voivat poiketa yllä kuvatusta pääsäännöstä laatimalla avioehtosopimuksen.

Avioehtosopimuksella voidaan sopia siitä, minkälainen avio-oikeus puolisoilla on toistensa omaisuuteen. Jos avio-oikeus on suljettu kokonaan pois avioehtosopimuksella, puolisot pitävät oman omaisuutensa avioliiton päätyttyä eikä omaisuutta erikseen jaeta.

Avioehtosopimuksen vaihtoehtoja

Avioehtosopimuksella voidaan varatua hyvin erilaisiin tilanteisiin. Sillä voidaan määrätä esimerkiksi, että

– kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen puolison omaisuuteen

– vain toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen puolison omaisuuteen

– toisella puolisolla ei ole avio-oikeutta jonkin tiettyyn toisen puolison omaisuuteen (esimerkiksi perittyyn tai perittävään omaisuuteen, yritysvarallisuuteen tms.)

– avio-oikeus suljetaan pois kokonaan tai osittain vain avioerotilanteessa tai vain kuolintapaustilanteessa.

Avioehtosopimuksen on oltava kirjallinen ja sen laatimisessa on muutoinkin noudatettava muotovaatimuksia. Avioehtosopimus on aina rekisteröivätä Digi- ja väestötietovirastoon (ent. maistraatti).

Avioehtosopimuksen voi laatia itse, mutta turvallisinta on kääntyä sen laatimisessa asiantuntijan puoleen. Mikäli perusmuotoinen avioehtosopimus sopii tilanteeseen, sen voi tilata meiltä täyttämällä alla olevat tiedot.

Sopimus verkosta etätoimeksiantolla

Avioehtosopimuksen hinta verkkopalvelustamme tilattuna on 149,00 euroa (sis. ALV 24 %). Avioehtosopimuksen tilaamisen jälkeen toimistomme lakimies on sinuun/teihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakkaan henkilöllisyys todennetaan aina vahvalla verkkotunnistautumisella tai mobiilivarmenteella.

Varmistamme aina, että avioehtosopimuksen osapuolet ymmärtävät sopimuksen sisällön ja merkityksen ennen avioehtosopimuksen allekirjoittamista.

Avioehtosopimus on kahden esteettömän (ei sukulaisia / perheenjäseniä) todistajan oikeaksi todistettava.

Avioehtosopimus on rekisteröitävä Digi- ja väestötietovirastoon (ent. maistraatti). Toimitamme avioehtosopimuksen mukana valmiiksi täytetyn rekisteröintihakemuksen ja selkeät menettelyohjeet. Digi- ja väestötietovirasto perii rekisteröinnistä 70 euroa (1.1.2023 alkaen).

Tilaus verkosta, allekirjoitus Pulkamo Oy:n toimistossa

Verkosta tilattu avioehtosopimus voidaan allekirjoittaa myös toimistollamme, jolloin toimistomme henkilökunta toimii todistajina ja  huolehdimme myös avioehtosopimuksen rekisteröimisestä Digi- ja väestötietovirastoon (ent. maistraatti). Tällöin kokonaiskustannus avioehtosopimuksen laatimisesta, allekirjoitustilaisuudesta, rekisteröinnistä ja rekisteröintimaksusta on yhteensä 279 euroa.

Mikäli sopimus allekirjoitetaan toimistollamme, lähetämme erikseen linkin ajanvarausjärjestelmäämme, jolloin voitte varata teille sopivan allekirjoitusajan. Myös ilta-aikoja on yleensä saatavana.

AVIOEHTOSOPIMUKSEN TILAAMINEN

Tilaat avioehtosopimuksen täyttämällä alla oleviin kenttiin perustiedot.

Vastaanotettuamme tilauksen, otamme yhteyttä sinuun puhelimitse ja käymme läpi puolisoiden yhteisen avioehtosopimukseen liittyvän tavoitteen. Tämän jälkeen laadimme avioehtosopimuksen ja toimitamme sen suojattuna sähköpostina tai postissa allekirjoitusta varten. Mukana seuraa ohjeet ja tarvittavat asiakirjat avioehtosopimuksen rekisteröimiseksi.

Mikäli havaitsemme neuvottelun yhteydessä, että perusmuotoinen avioehtosopimus ei ole tarkoitustanne palveleva, emme laadi sopimusta ilman henkilökohtaista neuvottelua. Tilaus voidaan myös myös peruuttaa aina siihen saakka, kun neuvottelu tilaajan ja toimistomme lakimiehen välillä on käyty.

Toimitamme valmiiden asiakirjojen mukana laskun kahden viikon maksuajalla.

Toimitusaika: otamme yhteyttä asiakirjan laatimiseksi kolmen (3) arkipäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta ja valmis asiakirja toimitetaan normaalitapauksessa yhteydenottoa seuraavana arkipäivänä.

Tietonne käsitellään aina luottamuksellisesti.

Täyttäkää ainakin * merkityt tiedot.